Het Meesterwerk nodigde ouders uit

 

 

‘Ga met elkaar in gesprek over opvoeding! Brede school Het Meesterwerk startte als eerste basisschool in Almere met het project ‘Opvoeden Samen Aanpakken’. De school nodigde ouders en andere belangstellenden uit om over alledaagse opvoedvragen te komen praten.

 

Het opvoeden van kinderen is niet altijd even makkelijk. Directeur van basisschool Het Meesterwerk Marjon Dries: “Samen ervaringen uitwisselen of oplossingen op opvoedvragen krijgen, kan een hele opluchting zijn.” Het Meesterwerk omarmt daarom het project ‘Opvoeden Samen Aanpakken’ van Stichting Actief Ouderschap. Daarbij deelden ouders – die een training tot gespreksleider volgden – hun ervaringen met andere ouders tijdens twee bijeenkomsten in Het Meesterwerk. “Ouders en andere belangstellenden, opa en oma of de oppas, waren dus van harte welkom om hun opvoedvragen te stellen.”

 Opvoedthema’s op panelen

Door de hele school stonden grote panelen met posters. Deze fototentoonstelling was van vrijdag 13 april tot en met vrijdag 20 april te zien. “Die beelden opvoedthema’s uit”, licht Marjon Dries toe. Er staan vragen op als: ‘Doe ik het wel goed?’ of ‘Hoe ga ik om met puberende kinderen?’ Ouders kunnen via die panelen het thema kiezen waar zij op de bijeenkomst over willen praten.

De opvoedtentoonstelling toert door Almere tot de zomervakantie

De komende periode staat de tentoonstelling telkens in een andere school. De tot gespreksleiders opgeleide vrijwilligers houden op iedere school twee bijeenkomsten met ouders. Mirjam Faber is de projectleider van dit project in Almere.